Wednesday, 11 July 2012

nikah awal? :p

salam.

lame nye tinggal.bersarang dah blogku ini hehe.sebab? mesti lah malas..hakhak.
nikah awal? hehe..YES!..itu la berite yang tergempar skang ni..
setelah difikir2 kan dan berbincang dengan semua,
keputusan telah dicapai..saya akan bernikah awal..hehe..
tarikh dah ditetapkan 09.09.2012 (ahad)..
sebab-sebab :-
1) permudahkan semua urusan yang penting n wajib
2) boleh nikah mase raye (as mama said boleh skalikan ngan buat open house :p)
3) nak buat kenduri kat umah nenek mase raye
4) tunang saye nak kene transfer keje jauh ;(
5) saje gatal nak kawen cepat :p haha

dengan mempercepatkan pernikahan ni, tercipte la ungkapan "nikah gantung"..
nikah bulan 9..sanding bulan 12..lantak la kan..ramai je org buat mcm tu skang ni..
kalau boleh nak cepat kan jugak sanding nye tu TAPI hall, catering semua dah booking..huhu..
xdapat sanding awal pon xpe la..
tapi nak jugak pelamin mase nikah nanti..nak jugak..nak jugak..hehe..

nak di jadikan cerite, saya n en.tunang pon menjadi bertambah excited la..
so kami pon gi la jejalan cuci mate ke jakel ( tgh sales skang ye PRA SALES FOR RAYA up to 70% woo)
then rambang mate la kami..heee..
cuci punye cuci..en.tunang berkenan pulak dengan satu baju melayu ni (cream yo! siap sales girl tu promote sampin yang matching lagi)..
mmg nice la kale die..
sesuai sangat!heeee..disebabkan ade sales, kami pon beli untuk persalinan nikah nanti..


suke sangat! hehe..credit to myself..sbb saya yg pilih..hikhik..

p/s : to abah, kain langsir kaw2 punye sale kat jakel..so ape lagi.. :p

bye all...
lots of love -aida

Monday, 7 May 2012

MEFA

salam...

continue dari blog sebelum ni, habis dah story pasal dewan, i nk story pasal Malaysia Wedding festival pulak.., after en.tunang and i pergi survey dewan di bukit beruntung tu, kitorang merajinkan diri pergi Malaysia Wedding Festival (MEFA). this exhibitions macam2 la ade..dari catering ke pakej2 perkahwinan yang lain..kitorang just tengok2 mane yang berkenan and ambik brochures from each booth yang ade kat situ..penuh jugak la tangan..


sambil jalan2 tu, tengok en. tunang muke dah lain macam je..letih la kot..ajak balik x pon..sebab kan kesian dengan die, i pon ajak la balik..on the way balik en tunang dah start dah pening2 kpale..penyudahnya muntah kat tepi jalan...huhu...tu la bahane nya pergi tempat ramai orang ni..


kesimpulan nye, bukan senang ye nak kahwin..siap mabuk muntah gare2 pergi pameran pengantin..heee :p


lots of love aidadzazali

Sunday, 29 April 2012

hall for wedding

hye guys...

Seperti yang dijanjikan haritu, today i nak update tentang dewan di Bukit Beruntung Golf Club and also wedding festival semalam..wlaupon i janji nak update smalm kan..but maaf la ye, mmg letih yang teramat sangat..heee 

Semalam around 1pm, i and en.tunang pegi survey tgok that dewan yang terletak di Bukit Beruntung Golf Club..mase on the way ke sane, mmg rase macam "huh tempat ni kat hujung dunia betul". mane x nye, nak pegi ke sane just ade 1 jalan sehala..jenuh la kalau dok blakang lori..haha..and the environment sekeliling all the way is hutan..rase macam jauh jugak la..BUT since we reach there, all the perception were changed..hehe.. (actually xdela jauh mane kalau dah biase ke sane)

When we reach at the golf club entrance, mmg mcm suasana golf club la..sunyi n tenang je..car park luas so mmg sesuai for visitor yang ramai. Then we ask the guard in charged kat mane office. so die tanya.."ni berkenaan apa ya?"..so i ckp la tentang banquet hall..die pon terus ajak kitorang tgok hall tu and explain the details about that hall.


At that time, there's a wedding ceremony tapi dengan selambernye abg guard bangla tu ajak kitorang masuk tgok sekeliling hall tu. kami pon dengan muke selamber masuk je. *mane tau dapat makan nasi minyak free..hee




photos ni di google je..hehe..haritu pegi lupe nak take the photos. almaklum la excited sesangat..haha..so here i attach the details about this hall.


sewa dewan - RM2400
  • deposit for booking (rm800)
  • rental include -meja bulat (25), kerusi (250), meja panjang (3), aircond, bilik utk bersiap, car park
After discuss dengan en.tunang, kami pon putuskan utk book this hall sbb keadaan nye memuaskan hati n mmg mengikut citarasa kami. we just fill up the booking form and booked the date (23 dec 2012)..actually kalau tgok white board booking dorang, for dec, dah dua majlis dah di booked. nasib baik tarikh kami masih available..hehe..Alhamdulillah rezeki.

kami just isi form and save the date je, payment utk booking, we will settle it next weekend. sebab dah janji dengan abah n mama nak ajak dorang tengok that hall dulu baru buat payment..ye la mane la tau, hati dorang x berkenan ke kan.. :)

so settle about the hall..yeay!!( actually belum settle secare rasmi la) :P..
k la..stop here..will continue in the next post..mandi dulu, seharian jadi kambing ni haaa..bekkkkk..

adios
lots of love <3 aidadzazali


Friday, 27 April 2012

"saya budak baru belajar"
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum..finally i create  my own blog..hopefully this blog will last longer..heehee..actually ni gare2 my housemate punye influence sbb die amat rajin berblog..macam syok je..so i try to make one for me too..hehe..other reason is i nak share preparation for my wedding this coming dec..as u all know,stardard la kan semua orang akan jadi macam terlebih excited bile cerita tentang your BiG DAY..same goes to me..hahaha..

This week sebenarnye exam week tapi today got no paper for me..ape lagi, mmg asik memikirkan pasal wedding je la..excited kan..lagipon harini ade open day dekat Rins Suzana, taman permata..dorang buat anniversary celeb promotion..so i pon macam merajinkan diri and memakse en.tunang teman i survey2 kat sane for my wedding nanti..for your info, semua bende x settle lagi..dari dulu sampai sekarang asik survey je..x start apa2..now already at the end of april..have 7-8 month to go..lambat lagi kan..ececece..tapi bile pegi sane, all the staff make me scared..they said that i already late for the preparation..OMG!!..

So tmorow i dah deal dgn en.tunang tgok wedding's hall at Bukit Beruntung Golf Club..kalau berkenan, mmg we all book je..malas dah nak pk banyak2..actually dah booked for other hall but got some probs occured..grrr..malas nak crite sini..we just redha je la..as mama said, "ade hikmah di sebalik semua yang terjadi"..huhu..so i will update the story about the hall  in the next post..maybe tmrow.. :D

selain tu, kalau both of us rajin and free,esok we all plan nak pergi malaysia wedding festival(MEFA) at shah alam convention center..actually this event start today, 27 april until 29 april..dorang ade bukak macam2 booth as well as sediakan package2 utk bakal pengantin seperti saya ni..:P mane la tau ade yang berkenan kan..kalau xde,ape salah nye mencuci mate yang dah lame xdicuci ni ha..hahah..

ok la..i will stop until here..will continue later..bye
lots of love <3 aidadzazali