Sunday, 29 April 2012

hall for wedding

hye guys...

Seperti yang dijanjikan haritu, today i nak update tentang dewan di Bukit Beruntung Golf Club and also wedding festival semalam..wlaupon i janji nak update smalm kan..but maaf la ye, mmg letih yang teramat sangat..heee 

Semalam around 1pm, i and en.tunang pegi survey tgok that dewan yang terletak di Bukit Beruntung Golf Club..mase on the way ke sane, mmg rase macam "huh tempat ni kat hujung dunia betul". mane x nye, nak pegi ke sane just ade 1 jalan sehala..jenuh la kalau dok blakang lori..haha..and the environment sekeliling all the way is hutan..rase macam jauh jugak la..BUT since we reach there, all the perception were changed..hehe.. (actually xdela jauh mane kalau dah biase ke sane)

When we reach at the golf club entrance, mmg mcm suasana golf club la..sunyi n tenang je..car park luas so mmg sesuai for visitor yang ramai. Then we ask the guard in charged kat mane office. so die tanya.."ni berkenaan apa ya?"..so i ckp la tentang banquet hall..die pon terus ajak kitorang tgok hall tu and explain the details about that hall.


At that time, there's a wedding ceremony tapi dengan selambernye abg guard bangla tu ajak kitorang masuk tgok sekeliling hall tu. kami pon dengan muke selamber masuk je. *mane tau dapat makan nasi minyak free..hee




photos ni di google je..hehe..haritu pegi lupe nak take the photos. almaklum la excited sesangat..haha..so here i attach the details about this hall.


sewa dewan - RM2400
  • deposit for booking (rm800)
  • rental include -meja bulat (25), kerusi (250), meja panjang (3), aircond, bilik utk bersiap, car park
After discuss dengan en.tunang, kami pon putuskan utk book this hall sbb keadaan nye memuaskan hati n mmg mengikut citarasa kami. we just fill up the booking form and booked the date (23 dec 2012)..actually kalau tgok white board booking dorang, for dec, dah dua majlis dah di booked. nasib baik tarikh kami masih available..hehe..Alhamdulillah rezeki.

kami just isi form and save the date je, payment utk booking, we will settle it next weekend. sebab dah janji dengan abah n mama nak ajak dorang tengok that hall dulu baru buat payment..ye la mane la tau, hati dorang x berkenan ke kan.. :)

so settle about the hall..yeay!!( actually belum settle secare rasmi la) :P..
k la..stop here..will continue in the next post..mandi dulu, seharian jadi kambing ni haaa..bekkkkk..

adios
lots of love <3 aidadzazali


1 comment:

  1. As Salam,

    sy chad, bleh x kalo nk mintak contact number office beruntung golf club tu? thanks :)

    ReplyDelete